www.homeseer.com  
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer International Forums and User Groups > International User Groups > Scotland

Scotland User groups in Scotland.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 28th, 2008, 07:11 PM
TechnoJunkie's Avatar
TechnoJunkie TechnoJunkie is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brigadoon, Scotland
Posts: 583
Default Central Scotland - HS meeting #5

Guys

I've checked my shifts and the 13th of June is fine.


Cheers

Andy
Reply With Quote
  #2  
Old March 28th, 2008, 08:15 PM
Gogs's Avatar
Gogs Gogs is offline
OverSeer
 
Join Date: Apr 2003
Location: Kirkliston, Scotland, GB
Posts: 4,246
Default

Yes I can go with the 13th as well.

Great to see you all again this evening. Very interesting and enlightening regarding the T5 development.

Now that should get lots wondering.
__________________

A founder member of "The HA Pioneer Group" otherwise known as the "Old farts club!"
HS Pro V2.5.0.76, HS Touch Server V1.0.0.77 on a Foxcon Atom D525
DooMotion V2.4.0.0, DooMenuBar V2.4.0.5 X10 Interphase XTB 232
RFXCom V14.00.67, RFX-Charts V1.1.0.10. SNEVL CID V1.29.10, SNEVL Latitude V2.6. Btraced V1.1.4, and a lot of Jon00 stuff
BLBackup V1.0.20, BLGarbage1.0.5.0
My Weather Station
Reply With Quote
  #3  
Old March 29th, 2008, 03:28 AM
MalcolmS's Avatar
MalcolmS MalcolmS is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Falkirk, Scotland, UK
Posts: 470
Default

13th June is fine for me too...
__________________
Malcolm
My HS Website

HomeSeer HSPro (v2.5.0.52) with HSPhone; AC RF Processor (v1.2.0.3); ActiveBackup (v2.0.0.26); X10 CM11A/CM12U (v2.1.2363.27042); dasCID (v0.3.0.1); DooCPU Monitor (v2.1.23.0); DooMenuBar (v2.3.0.4); DooMotion (v2.2.89.0); DooNetwork (v2.2.9.0); mcsTemperature (v5.5.2.0); Touchpad (v2.0.0.23); UltraLog (v1.0.2607.31806), BackeRupp; W800RF32A; Meteor; Z-Wave and Temp05
Reply With Quote
  #4  
Old March 30th, 2008, 06:30 AM
MalcolmS's Avatar
MalcolmS MalcolmS is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Falkirk, Scotland, UK
Posts: 470
Default

following our discussions on CM11/12U's the other night - can I ask, are you guys serial or USB??
__________________
Malcolm
My HS Website

HomeSeer HSPro (v2.5.0.52) with HSPhone; AC RF Processor (v1.2.0.3); ActiveBackup (v2.0.0.26); X10 CM11A/CM12U (v2.1.2363.27042); dasCID (v0.3.0.1); DooCPU Monitor (v2.1.23.0); DooMenuBar (v2.3.0.4); DooMotion (v2.2.89.0); DooNetwork (v2.2.9.0); mcsTemperature (v5.5.2.0); Touchpad (v2.0.0.23); UltraLog (v1.0.2607.31806), BackeRupp; W800RF32A; Meteor; Z-Wave and Temp05
Reply With Quote
  #5  
Old March 30th, 2008, 11:35 AM
TechnoJunkie's Avatar
TechnoJunkie TechnoJunkie is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brigadoon, Scotland
Posts: 583
Default

Malcolm

Both mine are serial.



Andy
Reply With Quote
  #6  
Old March 30th, 2008, 04:27 PM
Gogs's Avatar
Gogs Gogs is offline
OverSeer
 
Join Date: Apr 2003
Location: Kirkliston, Scotland, GB
Posts: 4,246
Default

Yes mine are serial as well.

I tried a USB one and was not impressed.
__________________

A founder member of "The HA Pioneer Group" otherwise known as the "Old farts club!"
HS Pro V2.5.0.76, HS Touch Server V1.0.0.77 on a Foxcon Atom D525
DooMotion V2.4.0.0, DooMenuBar V2.4.0.5 X10 Interphase XTB 232
RFXCom V14.00.67, RFX-Charts V1.1.0.10. SNEVL CID V1.29.10, SNEVL Latitude V2.6. Btraced V1.1.4, and a lot of Jon00 stuff
BLBackup V1.0.20, BLGarbage1.0.5.0
My Weather Station
Reply With Quote
  #7  
Old March 31st, 2008, 05:18 PM
MalcolmS's Avatar
MalcolmS MalcolmS is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Falkirk, Scotland, UK
Posts: 470
Default

thanks guys - i'll stick with serial then
__________________
Malcolm
My HS Website

HomeSeer HSPro (v2.5.0.52) with HSPhone; AC RF Processor (v1.2.0.3); ActiveBackup (v2.0.0.26); X10 CM11A/CM12U (v2.1.2363.27042); dasCID (v0.3.0.1); DooCPU Monitor (v2.1.23.0); DooMenuBar (v2.3.0.4); DooMotion (v2.2.89.0); DooNetwork (v2.2.9.0); mcsTemperature (v5.5.2.0); Touchpad (v2.0.0.23); UltraLog (v1.0.2607.31806), BackeRupp; W800RF32A; Meteor; Z-Wave and Temp05
Reply With Quote
  #8  
Old March 31st, 2008, 05:38 PM
TechnoJunkie's Avatar
TechnoJunkie TechnoJunkie is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brigadoon, Scotland
Posts: 583
Default

Malcolm

Are you having problems with yours?

I can give you a loan of one if that's any help?


Andy
Reply With Quote
  #9  
Old April 1st, 2008, 02:46 PM
MalcolmS's Avatar
MalcolmS MalcolmS is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Falkirk, Scotland, UK
Posts: 470
Default

thanks for the offer Andy - but given past experiences I too have a spare one. It can be connected via Serial or USB. I'm still trying to track down my no-working X10 lights but swapping the CM11U made no difference. I'm working my way through switching everything off room by room to see what's blocking commands.
__________________
Malcolm
My HS Website

HomeSeer HSPro (v2.5.0.52) with HSPhone; AC RF Processor (v1.2.0.3); ActiveBackup (v2.0.0.26); X10 CM11A/CM12U (v2.1.2363.27042); dasCID (v0.3.0.1); DooCPU Monitor (v2.1.23.0); DooMenuBar (v2.3.0.4); DooMotion (v2.2.89.0); DooNetwork (v2.2.9.0); mcsTemperature (v5.5.2.0); Touchpad (v2.0.0.23); UltraLog (v1.0.2607.31806), BackeRupp; W800RF32A; Meteor; Z-Wave and Temp05
Reply With Quote
  #10  
Old April 1st, 2008, 04:06 PM
MalcolmS's Avatar
MalcolmS MalcolmS is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Falkirk, Scotland, UK
Posts: 470
Default

Quote:
Originally Posted by MalcolmS View Post
I'm working my way through switching everything off room by room to see what's blocking commands.
well that didn't take long! Room two and I've discovered that it's our rather old fridge/freezer in the kitchen that's started blocking X10 signals. Normally when I encounter something like this I'd plug in an X10 Filter but it's hard wired. Is there something I can fit in this case or should I convert to plug and socket?
__________________
Malcolm
My HS Website

HomeSeer HSPro (v2.5.0.52) with HSPhone; AC RF Processor (v1.2.0.3); ActiveBackup (v2.0.0.26); X10 CM11A/CM12U (v2.1.2363.27042); dasCID (v0.3.0.1); DooCPU Monitor (v2.1.23.0); DooMenuBar (v2.3.0.4); DooMotion (v2.2.89.0); DooNetwork (v2.2.9.0); mcsTemperature (v5.5.2.0); Touchpad (v2.0.0.23); UltraLog (v1.0.2607.31806), BackeRupp; W800RF32A; Meteor; Z-Wave and Temp05
Reply With Quote
  #11  
Old April 1st, 2008, 06:00 PM
Gogs's Avatar
Gogs Gogs is offline
OverSeer
 
Join Date: Apr 2003
Location: Kirkliston, Scotland, GB
Posts: 4,246
Default

The economic way would be to convert to plug and socket Sir.
__________________

A founder member of "The HA Pioneer Group" otherwise known as the "Old farts club!"
HS Pro V2.5.0.76, HS Touch Server V1.0.0.77 on a Foxcon Atom D525
DooMotion V2.4.0.0, DooMenuBar V2.4.0.5 X10 Interphase XTB 232
RFXCom V14.00.67, RFX-Charts V1.1.0.10. SNEVL CID V1.29.10, SNEVL Latitude V2.6. Btraced V1.1.4, and a lot of Jon00 stuff
BLBackup V1.0.20, BLGarbage1.0.5.0
My Weather Station
Reply With Quote
  #12  
Old April 1st, 2008, 06:31 PM
TechnoJunkie's Avatar
TechnoJunkie TechnoJunkie is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brigadoon, Scotland
Posts: 583
Default

Quote:
Originally Posted by MalcolmS View Post
well that didn't take long! Room two and I've discovered that it's our rather old fridge/freezer in the kitchen that's started blocking X10 signals. Normally when I encounter something like this I'd plug in an X10 Filter but it's hard wired. Is there something I can fit in this case or should I convert to plug and socket?

Malcolm

I agree with Gogs, stick a plug on it.



Andy
Reply With Quote
  #13  
Old April 2nd, 2008, 02:39 PM
MalcolmS's Avatar
MalcolmS MalcolmS is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Falkirk, Scotland, UK
Posts: 470
Default

thanks guys will do...

I've ordered another filter today but it was touch and go last night - was i really going to spend more money on X10 when most of my stuff is now ZWave?

All that wasn't working was three lights that are all hardwired with LD11s. However I figured I would take a bit of time and money to undo this so, rightly or wrongly, i put it off for later...
__________________
Malcolm
My HS Website

HomeSeer HSPro (v2.5.0.52) with HSPhone; AC RF Processor (v1.2.0.3); ActiveBackup (v2.0.0.26); X10 CM11A/CM12U (v2.1.2363.27042); dasCID (v0.3.0.1); DooCPU Monitor (v2.1.23.0); DooMenuBar (v2.3.0.4); DooMotion (v2.2.89.0); DooNetwork (v2.2.9.0); mcsTemperature (v5.5.2.0); Touchpad (v2.0.0.23); UltraLog (v1.0.2607.31806), BackeRupp; W800RF32A; Meteor; Z-Wave and Temp05
Reply With Quote
  #14  
Old April 2nd, 2008, 04:54 PM
Gogs's Avatar
Gogs Gogs is offline
OverSeer
 
Join Date: Apr 2003
Location: Kirkliston, Scotland, GB
Posts: 4,246
Default

Quote:
Originally Posted by MalcolmS View Post
thanks guys will do...

I've ordered another filter today but it was touch and go last night - was i really going to spend more money on X10 when most of my stuff is now ZWave?
Malcolm, if you are running X10 then I would imagine that you would have to spend more of those Scottish Pound Notes to get rid of the noise.

Have you considered the possibility that the noise is coming from Z-Wave?

After all it is a RF Transceiver set up, is it not.
__________________

A founder member of "The HA Pioneer Group" otherwise known as the "Old farts club!"
HS Pro V2.5.0.76, HS Touch Server V1.0.0.77 on a Foxcon Atom D525
DooMotion V2.4.0.0, DooMenuBar V2.4.0.5 X10 Interphase XTB 232
RFXCom V14.00.67, RFX-Charts V1.1.0.10. SNEVL CID V1.29.10, SNEVL Latitude V2.6. Btraced V1.1.4, and a lot of Jon00 stuff
BLBackup V1.0.20, BLGarbage1.0.5.0
My Weather Station
Reply With Quote
  #15  
Old April 2nd, 2008, 05:55 PM
MalcolmS's Avatar
MalcolmS MalcolmS is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Falkirk, Scotland, UK
Posts: 470
Default

Quote:
Originally Posted by Gogs View Post
Have you considered the possibility that the noise is coming from Z-Wave?

After all it is a RF Transceiver set up, is it not.
maybe - but i already proved last night that by switching off and on the fridge freezer in the kitchen that this unit was blocking the X10 signals to the lighting circuit...
__________________
Malcolm
My HS Website

HomeSeer HSPro (v2.5.0.52) with HSPhone; AC RF Processor (v1.2.0.3); ActiveBackup (v2.0.0.26); X10 CM11A/CM12U (v2.1.2363.27042); dasCID (v0.3.0.1); DooCPU Monitor (v2.1.23.0); DooMenuBar (v2.3.0.4); DooMotion (v2.2.89.0); DooNetwork (v2.2.9.0); mcsTemperature (v5.5.2.0); Touchpad (v2.0.0.23); UltraLog (v1.0.2607.31806), BackeRupp; W800RF32A; Meteor; Z-Wave and Temp05
Reply With Quote
  #16  
Old June 3rd, 2008, 07:16 AM
TechnoJunkie's Avatar
TechnoJunkie TechnoJunkie is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brigadoon, Scotland
Posts: 583
Default

Hi guys

Are we still OK for he 13th?

I have had a small brainwave in my quest to nick some good ideas. If you have got time, is there any chance of making up a small drawing of you HA system?

Dave this doesn't apply to you since we only have 10 days



Cheers

Andy
Reply With Quote
  #17  
Old June 4th, 2008, 05:55 AM
Gogs's Avatar
Gogs Gogs is offline
OverSeer
 
Join Date: Apr 2003
Location: Kirkliston, Scotland, GB
Posts: 4,246
Default

Quote:
Originally Posted by TechnoJunkie View Post
Hi guys

Are we still OK for he 13th?

I have had a small brainwave in my quest to nick some good ideas. If you have got time, is there any chance of making up a small drawing of you HA system?

Dave this doesn't apply to you since we only have 10 days



Cheers

Andy
Hi Andy,

Yes I am still up for Friday the 13th.

Erm, what do you mean by "small drawing"? Are you looking for a schematic, floor plan or wiring diagram?

Where is the meeting this time, and I presume it's 1900 ish as usual?
__________________

A founder member of "The HA Pioneer Group" otherwise known as the "Old farts club!"
HS Pro V2.5.0.76, HS Touch Server V1.0.0.77 on a Foxcon Atom D525
DooMotion V2.4.0.0, DooMenuBar V2.4.0.5 X10 Interphase XTB 232
RFXCom V14.00.67, RFX-Charts V1.1.0.10. SNEVL CID V1.29.10, SNEVL Latitude V2.6. Btraced V1.1.4, and a lot of Jon00 stuff
BLBackup V1.0.20, BLGarbage1.0.5.0
My Weather Station
Reply With Quote
  #18  
Old June 4th, 2008, 06:56 AM
TechnoJunkie's Avatar
TechnoJunkie TechnoJunkie is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brigadoon, Scotland
Posts: 583
Default

Hi Gogs

Just a sort of rough overview. What sorts of inputs and outputs you have connected to your PC?, what technology they use?. What events do they control? Any future expansion. Any cool toys such as your touch screen.That sort of thing.


Cheers

Andy
Reply With Quote
  #19  
Old June 10th, 2008, 09:12 AM
Bestgear's Avatar
Bestgear Bestgear is offline
Super Seer
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sunny Scotland
Posts: 1,519
Default

Guys

I am up for the 13th.... where? I think it is "beancross" territory again...?

Drawing... hmm... will rustle something up in Visio if I get a min.... Techno? - you on strike again with too much time on your hands

David
Reply With Quote
  #20  
Old June 10th, 2008, 10:01 AM
TechnoJunkie's Avatar
TechnoJunkie TechnoJunkie is offline
Seer Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brigadoon, Scotland
Posts: 583
Default

Quote:
Originally Posted by djblack View Post
Guys

I am up for the 13th.... where? I think it is "beancross" territory again...?

Drawing... hmm... will rustle something up in Visio if I get a min.... Techno? - you on strike again with too much time on your hands

David

Yeh, yeh, nice one.

Visio!...posh git. I was thinking more of pen and paper.

Beancross 7.30pm if thats OK



Cheers

Andy
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:13 PM.

Untitled Document
NEW!
New How-To's
New Products

HomeSeer Z-Troller"
MyHomeSeer-Connect Service

Copyright HomeSeer Technologies, LLC